Forum dijakov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Dijaška skupnost  ~  natečaj za nov zaščitni znak in geslo projekta MSS

R5
Objavljeno: 20 Nov 2007 22:18 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 24.04. 2006, 12:58 Prispevkov: 139
Projekt Prostovoljec leta išče novo podobo!



1. Predmet tega natečaja je oblikovanje zaščitnega znaka in gesla za projekt Prostovoljec leta, ki ga izvaja Mladinski svet Slovenije (v nadaljevanju: MSS). Opis projekta se nahaja v pojasnilih k natečaju ob koncu tega besedila.


2. Zaščitni znak in geslo se bosta uporabljala skupaj (v enotni podobi) oz. vsak posebej, in sicer pri vseh gradivih projekta (razpis, prijavnica, plakat, priznanja, promocijski materiali itd.). Zaščitni znak se bo po potrebi oblikovno prilagodil posameznemu mediju oz. bo uporabljen v modificirani obliki v posameznih letih.


3. V ponudbi je potrebno predložiti:

- 2 barvni in 2 črno-beli različici zaščitnega znaka, pri čemer naj bo po ena različica z geslom in ena brez gesla; znak mora biti posredovan v taki obliki, da ga bo mogoče uporabiti za različne aplikacije (gl. točko 2.) - torej v vektorski obliki;

- geslo, ki naj bo poved, stavek ali besedna zveza, ki vključno s presledki ne vsebuje več kot 40 znakov;

- kratko pisno obrazložitev ponudbe ter morebitne povezave med zaščitnim znakom in geslom;

- podatke o ponudniku (ime priimek oz. naziv, naslov in tel. številka).


4. Ponudbe morajo biti posredovane do 10. decembra 2007 na naslov Mladinski svet Slovenije, Linhartova 13, 1000 Ljubljana za pošiljanje po pošti oz. na Mladinski svet Slovenije, Celovška 25, 1000 Ljubljana za osebno vročitev po predhodnem dogovoru. Upoštevane bodo ponudbe s poštnim datumom, ki ne bo kasnejši od navedenega dne, in opremljene z napisom »za natečaj – PL znak«.


5. O izbiri bo odločal kolegij MSS. Kot kriterije za izbiro bo upošteval predvsem primernost glede na vsebino projekta, v manjši meri pa še prepoznavnost, izvirnost in vsestransko uporabnost.


6. Izbran bo en zaščitni znak in eno geslo. Izbrani ponudnik bo, če bo izbran njegov predlog v celoti (znak in geslo), prejel honorar v bruto višini 400 evrov. Pogoj za izplačilo honorarja je izključni prenos vseh materialnih avtorskih pravic za uporabo zaščitnega znaka in gesla na MSS, o čemer bosta MSS in ponudnik sklenila ustrezno pogodbo.


7. Kolegij MSS si tudi pridržuje pravico, da od posameznega ponudnika izbere ali samo zaščitni znak ali samo geslo. Honorar se v tem primeru razdeli; 340 evrov bruto za zaščitni znak in 60 evrov za geslo.


8. V primeru, da bo kolegij MSS ugotovil, da bo med prispelimi ponudbami še katera, ki bi lahko bila uporabna v okviru dejavnosti MSS, bo ponudniku posredoval predlog za odkup materialnih avtorskih pravic.


9. MSS si pridržuje pravico, da ne izbere nobene od predloženih ponudb in ne sklene pogodbe o odkupu materialnih avtorskih pravic z nobenim od ponudnikov, če ugotovi, da nobena od ponudb ne ustreza projektu Prostovoljec leta.


10. Po zaključenem postopku bo MSS ostalim ponudnikom na njihovo izrecno željo vrnil vse predloženo, sam pa ohranil kopije oz. fotografije ponujenih rešitev. Materialnih stroškov tem ponudnikov MSS ne bo povrnil.


11. Ponudniki bodo o izbiri obveščeni najkasneje do konca leta 2007.


12. Za tolmačenje besedila tega natečaja je pristojen kolegij MSS. Osnovna pojasnila k natečaju se nahajajo na 3. strani tega dokumenta. Za dodatne informacije o natečaju se lahko obrnete na e-naslov info@mss.si.

pripravila: Tanja Baumkirher




Matjaž Štolfa

Predsednik MSS















Priloga: Pojasnila k natečaju »Projekt Prostovoljec leta išče novo podobo!«

1. Mladinski svet Slovenije (MSS)
je krovna organizacija nacionalnih mladinskih organizacij v Sloveniji in kot tak tudi slovenski predstavnik v evropski krovni mladinski organizaciji. MSS pod svojim okriljem združuje organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami. MSS skrbi za povezovanje mladinskih organizacij in podpira njihovo sodelovanje pri javnem odločanju, ko gre za področja povezana z mladimi. Aktiven je med drugim na področju neformalnega učenja, mednarodnega sodelovanja, socialnih zadev in informiranja mladih.

Več o MSS si lahko pogledate na naši spletni strani: www.mss.si.


2. MSS in prostovoljno delo

MSS veliko svojega časa in truda vlaga v promocijo prostovoljnega dela, saj delovanje njegovih organizacij temelji na prostovoljnem delu. Prostovoljno delo je prav tako pomemben vir (neformalnega) učenja, pridobivanja znanj in veščin za bodoče delo in življenje, predstavlja koristno porabo prostega časa in pozitivno vpliva na kakovost življenja v naši družbi.

Iz teh razlogov MSS meni, da je prostovoljno delo še posebej pomembno za mlade.


3. Projekt Prostovoljec leta:

Mladinski svet Slovenije od leta 2002 vsako leto pripravlja natečaj, s katerim izbiramo najboljše prostovoljke in prostovoljce v različnih starostnih kategorijah ter najboljše prostovoljske projekte v Sloveniji. Vsi izbrani prejmejo poseben naziv; doslej so bili to »Naj prostovoljka«, »Naj prostovoljec« in »Naj prostovoljski projekt«. Ob zaključku natečaja pripravimo prireditev, kamor povabimo vse prijavitelje in prijavljene prostovoljce ter podelimo Naj nazive, priznanja in nagrade.


Vse administrativno, promocijsko in organizacijsko delo se odvija v okviru pisarne Mladinskega sveta Slovenije. Celoten potek projekta pa spremlja strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov različnih institucij, povezanih s prostovoljstvom (MSS ima v komisiji le enega predstavnika) – ta komisija je zadolžena tudi za izbor najboljših.


MSS meni, da gre za najodmevnejši projekt promocije prostovoljstva v Sloveniji – to je namreč ključni namen projekta; promocija, višanje prepoznavnosti in ugleda prostovoljnega dela.


Za ilustracijo si lahko pogledate objavo natečaja za leto 2006 (http://www.mss.si/index.php?id=49&pid=2&nid=194) in objavo rezultatov natečaja po zaključni prireditvi: (http://www.mss.si/index.php?id=49&pid=2&nid=221) na naših spletnih straneh.


4. V prvih petih letih natečaja:

Doslej je kot zaščitni znak projekta služil volk, ki tuli v luno, in geslo: »Se ti zdi, da tuliš v luno?«. Znak si lahko pogledate npr. v besedilu natečaja za leto 2006 http://www.mss.si/razpisi/MSS-014-07-natecajPL06.doc ali v predlogi za priznanja za leto 2005: http://www.mss.si/slike/plakatPL05.jpg.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu